Annons
Nyheter

Flera olyckor i snöovädret

Nyheter • Publicerad 3 februari 2012

ÖLAND

Omkring fyra decimeter på bara några timmar blev för mycket för att snöröjarna skulle hinna med att hålla vägarna fria med många olyckor som följd.

Annons

Efter att snökanonerna stått på fullt blås från och med lunchtid under torsdagen och fem-sex timmar framåt så var det en omöjlighet för snöröjarna att hinna med att röja vägarna, framför allt på norra Öland. Och olyckorna lät inte vänta på sig.

Vid halv två tiden körde en bil in i vägräcket på 136 strax innan Algutsrum. Inga personer skadades.

En timme senare voltade en bil söder om Borgholm med tre personer i. Även dessa klarade sig utan allvarliga skador.

BUSSAR INSTÄLLDA

Enligt rapporter från vägarna ska flera bilar ha kört ner i diket under de nästkommande timmarna. Norr om Borgholm var det då helt igensnöat och KLT tog också beslut om att ställa in sina bussar i området. Klockan 16:00 bestämde de sig även för att ställa in linje 103 mellan Mörbylånga och Färjestaden på grund av snöfallet, då vägen förbi Skogsby inte gick att köra på.

OLYCKA PÅ BRON

Vid sjutiden på kvällen rapporterades ytterligare en olycka, denna gång på Ölandsleden, som inte stängdes av under kvällen men där hastigheten var satt till 50 kilometer i timmen. En bil ska ha kört in i ett räcke i riktning från Ölandsbron och stod sedan och blockerade framkomligheten under en period. Dock ska inga allvrliga skador ha förekommit.

Under fredagen råder en klass 1-varning över Öland. Det finns risk för ytterligare snöfall, upp till en decimeter snö och bristfällig sikt på vägarna.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons