Nyheter

Fler tyska och holländska turister ska lockas till länet

Nyheter • Publicerad 6 november 2007

KALMAR LÄN

Regionförbundet i Kalmar län har skrivit på ett nytt treårigt avtal med VisitSweden kring gemensam marknadsföring av turismen i länet. Syftet är att locka fler turister från Tyskland och Nederländerna.

Samarbetet mellan Kalmar län och VisitSweden är ett så kallat ”Business to business” koncept som är särskilt riktat mot den tyska och holländska marknaden. Syftet är att öka lönsamheten och skapa tillväxt i den svenska turistnäringen genom att parterna tillsammans och med andra turistregioner i Sverige skapar ett nätverk som arbetar för ett utvidgat produktutbud och en förstärkt marknadsföring och försäljning genom prioriterade tyska researrangörer. Samarbetet med VisitSweden i affärskonceptet Business to Business på den tyska marknaden har pågått sedan 2003. Resultatet har varit positivt för utvecklingen av den tyska besökstillströmningen till länet:

– Samarbetet med VisitSweden resulterade under förra året i 3 177 fler tyska gästnätter till Kalmar län och en ökad omsättning med 4,5 miljoner kronor, säger regiondirektör Håkan Brynielsson.

STOR POTENTIAL

– Turismen i Kalmar län består till 87 procent av svenska turister. Därefter kommer tyska turister på ca 6 procent. Med en befolkning på över 80 miljoner invånare finns en stor potential för att öka resandet från Tyskland. Men det kräver en större insats för att bearbeta de tyska researrangörerna och erbjuda produkter som är intressanta för den tyska marknaden, säger länsturismsamordnare Kerstin Johansson.

Som en direkt följd av framgångarna på den tyska marknaden startades förra året ett B2B projekt även i Nederländerna, och även här skriver Regionförbundet nu avtal med VisitSweden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.