Annons
Nyheter

Fler hästar ej välkomna till Algutsrum

Nyheter • Publicerad 8 maj 2006

ALGUTSRUM

Det finns redan tillräckligt med hästar i Algutsrum, tycker en kvinna som inte sympatiserar med planerna på hästgårdar i byn – en uppfattning som delas av flera i trakten.

Annons

– Det finns inte en stig, inte ens en skogsväg, som inte är upptrampad av hästhovar. Vi som måste använda våra egna fötter kan inte med vanliga skor gå någonstans runt byn med omnejd, skriver kvinnan i ett mejl till miljö- och byggnadsförvaltningen i Mörbylånga.

Stigar som funnits där i årtionden är numera totalt förstörda av ”detta hästfolk som inte bryr sig ett dugg” om hur alla andra skall ta sig fram, hävdar hon.

– Trampar man upp en ny stig vid sidan av den söndertrampade, så nog sjutton är de på den med och klampar.

Hon vill emellertid inte dra alla beridna över en kam. Dock är hennes uppfattning att de flesta struntar i var de galopperar fram, om det så är rätt ut bland åkrar och betesfält.

INGET MOT DJUREN I SIG

Förvånansvärt nog säger sig kvinnan inte ha något mot hästarna i sig.

– Det är ett trevligt inslag i bygden, men nu är de bara för många, tycker kvinnan och påpekar att hon definitivt inte är ensam om sin uppfattning.

I ett grannyttrande gällande uppförande av en stallbyggnad, inkommet till nämnden samma dag, sällar sig ännu en bybo till ”motståndsrörelsen”. Där påpekas det att granntomten till den aktuella fastigheten är avsedd för byggnation av bostadshus.

– Ett uppförande av ridhus med mera vore klart olämpligt, konstateras det från grannen, som emotsätter sig bygglov med motiveringen att stallet skulle hamna alldeles för nära det tänkta bostadshuset och dessutom förstöra utsikten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons