Nyheter

Fjorton fast för fortkörning

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2012

Närmare hälften körde för fort. Och en var berusad.

– Inget bra facit alls, konstaterar polisman Thomas Lönnqvist efter trafikkontroller vid skolorna i Köpingsvik och Torslunda.

Vid åttatiden på onsdagsmorgonen fanns polispatruller utposterade runt Köpings skola – dels efter Ramsättravägen på avsnittet där det är 30, dels direkt utanför skolan.

– Vi hade fullt upp, knappt så vi hann med. Närmare hälften av de fordon vi kontrollerade körde för fort. Den som hade mest bråttom körde 48 kilometer i timmen, tre kilometer till och körkortet hade dragits in, rapporterar polisman Thomas Lönnqvist.

Totalt stoppades åtta fortkörare, alla plötsligt några tusenlappar fattigare.

– Dessutom hade vi en rattfyllerist. En man i 30-årsåldern från mellersta Öland som blåste 0, 34, med andra ord 0,68 i promille.

Vid Torslunda skola var bilisterna mer laglydiga. Om än marginellt.

– Sex personer rapporterades för fortkörning, säger Thomas Lönnqvist och utlovar fortsatt hastighetsfokus utanför skolor.

– Den här veckan var det nationell kampanj, men Ölandspolisen tänker fortsätta, oavsett kampanj eller inte.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.