Annons
Nyheter

Fjärrvärme byggs ut till hösten

Nyheter • Publicerad 19 mars 2007

LÖTTORP

Styrelsen i Borgholm Energi AB beslutade vid sitt senaste sammanträde att påbörja utbyggnaden av fjärrvärmenätet i Löttorp.

Annons

Borgholm Energi inventerade intresset för nyanslutning av fjärrvärme redan under år 2006. Det finns ett flertal gamla och nya potentiella kunder och underlaget börjar bli tillräckligt stort för att fjärrvärmenätet ska kunna byggas ut. Den befintliga flispannan är dimensionerad för vidare utbyggnad och möjligheter finns att koppla in ett antal nya kunder.

– Det känns bra att komma igång med utbyggnaden av fjärrvärmen i Löttorp, säger Benny Wennberg, VD för Borgholm Energi AB.

Utbyggnaden har låtit vänta på sig eftersom man varit fullt upptagen med att bygga den nya flispannan i Borgholm, vilket har varit nödvändigt för att minska oljeanvändningen.

– Nu kommer vi att starta processen med att teckna bindande avtal med kunder i Löttorp, och projektering av fjärrvärmenätet i Löttorp påbörjas inom kort, säger Niclas Beermann, Energi och elnätschef på Borgholm Energi.

Grävarbetena väntas komma i gång till hösten, efter skördefesten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons