Annons
Nyheter

Fjällvärldens första Vinotek

Nyheter • Publicerad 19 november 2007

SÄLEN

Lammet & Grisen i Sälen planerar att bygga ut rejält igen. Om två år. Men eftersom krögarna och personalen är så spända på att komma igång vill man inte vänta med det planerade Vinoteket. Det tjuvstartar man med redan nu.

Annons

Vinotek är ett enkelt och kul sätt att provsmaka viner. Man köper ett laddat kort, stoppar in det i ”vinserveringsmaskinen”, sätter glaset vid det vin man vill prova och trycker på knappen. Och vips så har man 5 centiliter vin i glaset. Kostnaden, från 25 kronor per glas, räknas av från ditt kort.

TVÅ DUSSIN VINER VARJE KVÄLL

I vinter kommer du att kunna prova 24(!) viner varje kväll. Vinerna byts regelbundet. Tanken med vinotek är ju att man ska kunna prova viner på egen hand. Men det finns två sommelierer på plats som kan berätta mer om vinerna för den som vill.

Man är välkommen in för att bara prova viner, och kanske ta en bit ost. Men krögarna tror att många kommer att göra detta i samband med en middag på Lammet & Grisen. Och då provar man viner före, till eller efter maten.

ÄVEN PÅ ÖLAND TILL SOMMAREN?

Och ingen ska vara förvånad om det också dyker upp ett Vinotek på Lammet & Grisen på Öland till sommaren. Det kan tilläggas att Lammet & Grisen i Sälen blev vinnare av Årets Vinlista 2005 och utsågs till Årets Vinkrog 2007, och dessutom nominerad till Stora Turismpriset 2007.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons