Nyheter

Fint betyg till skolan

Nyheter • Publicerad 11 maj 2010

BORGHOLM

Bland de bästa på att förbättra, skolorna i Borgholm får gott betyg när SKL för fjärde året i rad tittar på elevernas måluppfyllelse.

– Otroligt kul att vi ligger så långt fram, säger utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva.

Mörbylånga finns som vanligt i topp i länet när Sveriges Kommuner & Landsting genomför sin årliga ”Öppna jämförelser - Grundskolan” och med rask takt närmar sig även Borgholm eliten – till och med i sådant tempo att Borgholm omnämns extra på SKL:s hemsida där undersökningen presenteras.

– Vi har på ett år gått från plats 67 till 48 när det gäller andelen elever som når målen. Ett väldigt fint resultat, konstaterar utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva (C) med förtjusning.

– Därmed tillhör vi de kommuner som bäst förbättrat sina resultat.

Den snabba klättringen firades med tårta på skolorna och Christina Ateva tackar på bästa Oscars-manér alla som går att tacka.

– Vår framgång beror på ett mycket målinriktat arbete med fokus på kunskaper där vi har engagerade och skickliga lärare samt målmedvetna rektorer. Och eleverna trivs och gör jättebra resultat...jag skulle vilja vara elev igen!

Samtidigt kan allt göras bättre.

– Något som kan ge resultat längre fram är det som nu sker på skolchefens Lars Bylunds initiativ, att elevresultaten följs upp snabbare än tidigare med kvartalsuppföljningar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.