Annons
Nyheter

”Finns inga förutsättningar för framtidens Slottsskola”

Nyheter • Publicerad 19 oktober 2009

Utbildningsnämnden viftar med vit flagg i debatten om Slottsskolan.

– Tar renoveringen alla pengar finns det inga förutsättningar för att bygga framtidens Slottsskola, säger nämndsordförande Christina Ateva (C).

Annons

Vad fås för 25-30 miljoner kronor?

Inte den Slottsskola utbildningsnämnden och utbildningsförvaltningen skissat på.

– Vi har vetat om att kommunstyrelsens arbetsutskott gett 25-30 miljoner kronor till ombyggnad och renovering, säger Christina Ateva med betoning på ombyggnad.

– Men nu har det visat sig att pengarna, enligt Borgholm Energi, enbart räcker till renovering och då har inte skolan ett dugg att göra med det längre, då är arbetet enbart en affär mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi där skolan är hyresgäst.

Den projekteringsgrupp som skissat på framtidens skola, med en prislapp på 60 miljoner kronor, kan i så fall upphöra med sitt arbete, resonerar Christina Ateva.

– Projekteringsgruppen kan titta på vad som kan göras för 25-30 miljoner, men är det så att renoveringen tar alla medel har gruppen inga ytterligare arbetsuppgifter. Och deras uppgift var att ta fram förslag på ombyggnad och renovering, vilket de gjort.

Framtidens Slottsskola får vänta?

– Tar renoveringen alla pengar finns det inga förutsättningar för att bygga framtidens Slottsskola, det får ligga på is ett tag. Samtidigt får planerna på att flytta sexorna till Slottsskolan ligga till sig.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons