Nyheter

FIBK jagar målvakter i Superligan

Nyheter • Publicerad 29 april 2010

INNEBANDY, ALLSVENSKAN

Färjestadens IBK:s jakt på målvakter fortsätter.

Nu blickar ölänningarna upp mot Superligan och har varit i kontakt med såväl Sirius-keepern Mikael Karlsson som Tyresö Trollbäcken-burväktaren Benjamin Löfdahl.

Sedan förstekeeper Emil Andersson aviserade en önskan om flytt till Stockholm har Färjestadens IBK varit på burväktarjakt. Klubben har redan haft flera målvakter under luppen, men inga så meriterade som de senaste i raden - Mikael Karlsson och Benjamin Löfdahl från Superligan.

”MYCKET SKA FUNGERA”

Löfdahl togs nyligen ut i studentlandslaget, det så kallade b-landslaget.

– Det är en talangfull och utvecklingsbar målvakt. En storväxt kille, som spås en lysande framtid, beskriver Magnus Gustafsson i FIBK:ens

herrsportkommitté, och fortsätter.

– Han är stor men har ändå en bra målvaktsstil och gjorde en riktigt bra säsong med Tyresö, fast de åkte ur Superligan.

Löfdahl och FIBK har dock ännu inte kommit så långt i diskussionerna.

– Vi har bara pratat en gång. De hörde av sig och sade att de var intresserade och frågade om jag var det, berättar Tyresö-keepern.

• Och vad svarade du?

– Att jag inte är ointresserad, utan öppen för förslag.

Det verkar dock som det ska till en del för att Löfdahl ska komma till Öland.

– Jag tillhör fortfarande TT IBK och det är väldigt mycket som ska fungera med tjejen och allt om jag ska flytta ner till Kalmar, säger han och fortsätter.

– Men vi får se. Jag ska inte stänga några dörrar.

Om det är tveksamt med Löfdahl är det dock kört med Färjestadens andra superligabyte. Mikael Karlssons IK Sirius IBK slutade tia i Superligan i år, men han kommer inte att lämna Sirius för FIBK.

– Färjestaden ringde mig, men jag tackade nej. Jag har kontrakt med Sirius och bor i Uppsala och är djupt rotad här, förklarar han.

VICTOR

Färjestadens förstekeeper Emil Andersson hoppas som sagt på en flytt till Stockholm och Färjestadens IBK ligger inte på latsidan i jakten på en ersättare. Om Andersson får jobb i huvudstaden kommer han att flytta och FIBK vill därmed säkra upp med en ny keeper.

– Vi vet inte ännu om han får jobb eller inte. Det är öppet än så länge, men även om Emil är kvar behöver vi en målvakt till, säger Gustafsson.

Färjestaden hade under säsongen 2009/10 utöver Emil Andersson även Martin Ludvigsson och Victor Johansson i målvaktsstallet, men ”Ludde” tränar i dagsläget med Nybro IBK och kan vara på väg dit.

– Men Victor är en målvakt vi tror på för framtiden. Det är den bästa målvakt vi fått fram sedan Anders Bemervik och Martin Lundén. Men han är nog för ung för en hel säsong i allsvenskan.

”BEME”

Så det är alltså i dagsläget främst Benjamin Löfdahl FIBK hoppas på.

– Ja, han är inte ute ur leken, säger Gustafsson, som fortsätter jagandet efter knästående innebandyspelare med hjälm på huvudet.

Men det är inte lätt.

– Det är svårt med målvakter, det finns inte så många, säger Gustafsson, som fortfarande hoppas att klubbens bäste målvakt genom tiderna, Anders Bemervik, gör comeback.

– Men det beror på hur det är med hans knä och hans motivation, avslutar han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.