Nyheter

Festivalarrangör stampad i ansiktet

Nyheter • Publicerad 18 juni 2012

ÖLAND

Den öländske festivalarrangören slogs ned och blev liggandes stampad i ansiktet.

Nu döms en kriminellt belastad 32-åring till två månaders fängelse för misshanden.

Händelsen inträffade på ett nöjesställe i Kalmar 11 november i fjol.

Den öländske festivalarrangören kom i bråk med 32-åringen på toaletten. Festivalarrangören själv har bara vaga minnesbilder av vad som hände, men vittnen har beskrivit hur festivalarrangören slogs ned med flera knytnävslag och att denne liggande stampades i ansiktet.

När vakterna ingrep så ska 32-åringen gått till verbal attack mot både vakterna och vittnen.

Inför tingsrätten beskrev vakter och vittnen hur 32-åringen hotat att spränga nöjesstället i luften och hämta skjutvapen.

Att hotet togs på allvar bevisas av att en av vakterna genast slutade sin anställning vid nöjesstället.

NARKOTIKA

32-åringen har 17 avsnitt i belastningsregistret. Så sent som 30 december dömdes han till ett års fängelse för grov stöld, vilket han nu avtjänar. Det nu misstänkta brottet inträffade en månad innan stölddomen föll.

Bara veckor tidigare hade 32-åringen blivit villkorligt frigiven från ett två månaders långt fängelsestraff för misshandel, narkotikabrott och rattfylleri.

För misshandeln av festivalarrangören och hoten kring denna så förlängs 32-åringens fängelsestraff med två månader.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.