Annons
Nyheter

”Fel” skola ingen miljonsmäll

Nyheter • Publicerad 4 februari 2013

BORGHOLM

Massflykt till skolor i Mörbylånga och drygt tre miljoner kronor kastade i sjön för Borgholms del?

Annons

– Nej,  i värsta-scenariot ökar vår nettokostnad med 200 000 kronor under 2013, säger utbildningschef Lars Bylund.

I skoldebatten använd flitigt argumentet att Runstensbarn i för kommunen ”fel” skola kommer att kosta skattebetalarna flertals miljoner kronor, pengar som inte finns och därmed, enligt Runstenanhängarna, bästa att riva upp fullmäktiges nedläggningsbeslut.

Denna ekonomiska bild delas inte av utbildningschef Lars Bylund. Redan i dag finns en normalstor klass av Borgholmselever på annan ort, vilket förvaltningen anpassat verksamheten till.

- Elevkostnad för undervisning har vi alltid, oavsett om utbildningen bedrivs inom kommunen eller utanför. I dag ”köper” förvaltningen utbildning av respektive utövare, respektive rektorsområde, om 30 elever väljer en skola utanför kommunen går elevpengen till den utövaren i stället. Då minskar vår kostym, medan kostymen ökar där.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons