Nyheter

Fel på gasen

Nyheter • Publicerad 4 juli 2012

BORGHOLM

En vajer mellan gaspedalen och gasspjället kärvade på bilen som körde in i människor och affärer på torget i lördags. Men frågan om ansvar är ännu inte avgjord.

Polisen har nu alltså avslutad sin tekniska undersökning av bilen som orsakade den förödande olyckan i Borgholm.

–Det är någon vajer mellan gasspjället och gaspedalen som har kärvat och fastnat, säger förundersökningsledare Ulf Karlsson.

För att vara säkra på vad resultaten innebär ska de nu granskas ytterligare.

–Det behövs en utvärdering om det vi har undersökt, och så ska vi prata med den misstänkte igen innan jag kan fatta något beslut, säger Ulf Karlsson.

FORTSATT MISSTÄNKT

Beslutet som han måste fatta är om misstankarna mot föraren ska kvarstå eller inte. 52-åringen är i dagsläget misstänkt för vållande för kroppskada och vårdslöshet i trafik. Men resultaten kan innebära att en eller båda misstankarna läggs ned. Eftersom det är en förslitningsskada på bilen skulle det gå att hävda att föraren borde ha hållt den i bättre skick. Polisen försöker nu hitta jämförbara fall för att se hur det har resonerats där.

–Det är egentligen vilket ansvar man kan lägga på en som äger en bil, det är det handlar om, säger han.

TOBIAS ANDERSSON-ÅKERBLOM

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.