Annons
Nyheter

”Fegt att inte tänka framåt”

Nyheter • Publicerad 19 mars 2007

LÖTTORP

Det säger moderatpolitikern Johan Barkewall som tycker det är mycket märkligt att Borgholms kommun tvekar till att sälja hamnen i Grankullavik till Gotlandsbolaget.– För att få något måste man också våga något.

Annons

En förutsättning för att det ska bli en färjetrafik i sommar är att Gotlandsbolaget blir ägare till hamnen. Och detta har lett till splittring bland politikerna i främst centern.

– Vill man investera vill man också äga, det är ingenting att hänga upp sig på. Politikerna saknar vyer och visioner; här handlar det om att se 10, 20, kanske 30 år framåt.

ETT UNIKT TILLFÄLLE

En färjelinje är dessutom inte något som enbart gagnar Borgholm utan hela regionen. Säger man nej till en försäljning är det inte alls säkert att chansen återkommer, påpekar Johan Barkewall.

– Västervik har också visat ett stort intresse, och när det nu är klart med Holiday Clubs miljardinvestering kan det blir de som får en sommarlinje.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons