Annons
Nyheter

Fastlänningar motsätter sig höjd hastighet på Ölandsbron

Nyheter • Publicerad 3 maj 2006

KALMAR

Fastlänningarna har uppenbarligen inte bråttom till Öland. Kalmar Miljögrupp motsätter sig i alla fall variabel hastighet på Ölandsbron – åtminstone om det innebär ökade farter.

Annons

– Vi anser inte att Vägverket ska få höja hastigheten på Ölandsbron, skriver Kalmar Miljögrupp till länsstyrelsen.

Som skäl anger man att ökade hastigheter också medför ökade utsläpp av bland annat koldioxid, vilket går tvärt emot regeringens intentioner.

– Regeringen har nyligen lagt fram sin klimatproposition och slår där fast att Sverige ska sänka sina utsläpp av växthusgaser med 25 procent fram till 2020. Det rimmar illa med Vägverkets ansökan.

GRATIS UTAN BIL

Att Vägverket dessutom vill ha betalt för att skjutsa cyklister och fotgängare över bron, som de skall förbjudas att ta sig över på egen hand, anser man är fel.

– Givetvis ska det vara gratis för dessa eftersom det är gratis för bilisterna, tycker miljögruppen, och påpekar att den tidigare lösningen med gratis cykelbuss under sommaren har fungerat utmärkt.

Att det även lär ha bidragit till att en del låtit bli att ta bilen, och därigenom minskat utsläppen av avgaser, tilltalar naturligtvis miljövännerna i Kalmar Miljögrupp.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons