Annons
Nyheter

Fastighetsbolag ej berett att kompromissa om Borgehage

Nyheter • Publicerad 20 juli 2007

BORGEHAGE

Diskussionen om byggnation i Borgehage går vidare. CA Fastigheter AB har skrivit brev till kommunstyrelsens arbetsutskott i Borgholm där de begär att miljö- och byggnadsnämnden omprövar tidigare beslut.

Annons

CA Fastigheter AB vill bygga för ”den kategori investerare som lägger stora pengar på sitt boende och som skapar bebyggelse med stora arkitektoniska värden”, enligt sin skrivelse till kommunen. Miljö- och byggnadsnämnden godtar inte fastighetsfirmans planförslag rakt av. Man vill bland annat spara landsborgsslänten utan bebyggelse, vilket upprör CA Fastigheter som menar att det är den enda möjliga utsikten över Kalmarsund, och därför särskilt attraktiv.

KÄNSLIG NATUR

Miljö- och byggnadsnämnden framhåller också att den känsliga naturen i Strandskogen påverkas om delar av nedre åkermarken i Borgehage exploateras. Nämndens beslut grundar sig på länsstyrelsens bedömning av området som ett riksintresse. CA Fastigheter menar att besluten inom miljö- och byggnadsnämnden inte är objektiva eftersom nämnden inte har kunnat visa hur Strandskogen skulle påverkas.

Företaget kan tänka sig att diskutera delar av sitt planförslag, men skriver att de ”är inte villiga att kompromissa om de viktiga kvaliteter i vårt förslag som vi vill slå vakt om”. De begär därför att kommunen skall ompröva sitt beslut, med ambitionen att ”detaljplanera området enligt våra ambitioner”. Allt enligt den senaste av flera skrivelser i ärendet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons