Annons
Nyheter

Fastighetsaffär för 71 miljoner kronor

Nyheter • Publicerad 23 december 2009

Svenska Bostadsfonden utökar sitt fastighetsbestånd i Kalmarregionen genom att förvärva 12 fastigheter med 410 lägenheter i Kalmar och Borgholm av Heimstaden AB.

Av lägenheterna är 193 belägna i Borgholm och Köpingsvik och dessa har förvärvats för drygt 71 miljoner.

Annons

Svenska Bostadsfondens regionala förvaltningskontor som redan finns etablerat i Kalmar kommer att ansvara för förvaltningen vilket borgar för en smidig övergång med minimala effekter för de berörda hyresgästerna.

– Vi har under en längre tid letat efter ett attraktivt bestånd som komplement till våra befintliga fastigheter i Kalmarregionen och är därför mycket nöjda med att ha genomfört den här affären, säger Svenska Bostadsfondens VD Lars Swahn i ett pressmeddelande.

– Kalmarregionens starka tillväxt och diversifierade näringsliv gör regionen till ett utmärkt exempel på geografiska områden som vi eftersträvar att vara verksamma i.

– Jag är mycket nöjd över att kunna presentera den här affären som är i linje med Heimstadens strävan efter att fokusera på vår verksamhet och fortsatta expansion i framför allt Öresundsregionen, Mälardalen och i de andra regioner vi idag är etablerade på, säger Heimstadens VD Patrik Hall. Dessutom känner vi oss trygga med Svenska Bostadsfondens långsiktighet och framförallt att företaget redan är etablerat i Kalmarregionen.

Under december månad har Svenska Bostadsfonden även tillträtt ett mindre bestånd om 26 lägenheter i Växjö.

Svenska Bostadsfonden förvaltar inklusive detta bestånd 2 000 lägenheter om totalt 150 000 kvadratmeter fördelat på elva orter och har ca 1,3 miljarder kronor under förvaltning.

De fastigheter i centrala Borgholm som ingår i förvärvet är Björnen 2, där Apoteket ligger, Engelen 5, ”Pappa Blå-huset”, Sverige 1, den blågula hyresfastigheten på Trädgårdsgatan och Lugnet 3, i hörnet av Östra Kyrkogatan och Norra Långgatan.

I Köpingsvik är fastigheterna Solberga 1:104, tidigare Klintabostäder och Klinta 20:18 och 20:20, som är hyresfastigheten vid infarten till Gröndals camping.

Tillträdet sker i februari nästa år.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons