Annons
Nyheter

Fartyg från Kustbevakningen tar över nödbogsering

Nyheter • Publicerad 16 februari 2012

Fartyget Phantom befann sig vid 11-tiden på torsdagen strax väster om Ölands norra udde. Kustbevakningens kombinationsfartyg KBV 003 Amfitrite har tagit över nödbogseringen.

Under natten lyckades KBV 285 genom nödbogsering styra haveristen bort från den akuta risken för grundstötning. Vinden har mojnat och vädersituationen ser bättre ut nu än under onsdagskvällen. KBV 003, med särskild förmåga för nödbogsering, är på plats vid haveristen och tar över nödbogseringen av haveristen. Miljöräddningsfartyget KBV 047 och dykare finns också på plats.

Annons

Kustbevakningens räddningsledare har kontakt med representanter för fartygsägaren för att utreda vilka möjligheter de har att själv avhjälpa faran, till exempel genom att anlita bogserassistans. Kustbevakningsflyget kommer att flyga över området under förmiddagen.

Det finns cirka 35 kubikmeter diesel och mindre mängder smörjolja ombord på haveristen.

Vid 18-tiden började Kustbevakningens fartyg att bogsera handelsfartyget M/V Phantom mot Oskarshamns hamn.

(ÖB)

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons