Annons
Nyheter

Fartkamerorna snart på plats

Nyheter • Publicerad 16 augusti 2007

ÖLAND

Öland ska, vilket Ölandsbladet tidigare rapporterat om, snart få sina första fartkameror. Arbetet med dessa är i full gång och beräknas stå färdigt i september.

Annons

Just nu håller vägverket på att bygga fundamenten till kamerorna och sedan ska el och tele grävas fram.

– Det beräknas stå färdigt under september månad, säger Björn Svensson projektledare på Vägverket Sydost.

På sträckan mellan Köpingsvik och Algutsrum är det åtta stycken av den nyaste typen av kameror som ska sättas upp. Fyra i norrgående riktning och fyra i södergående riktning.

KAMERA I VARJE SKÅP

I varje skåp kommer det att sitta kameror, till skillnad för några år sedan då man flyttade kamerorna mellan de olika skåpen. Kamerorna styrs sedan från Rikspolisstyrelsen i Kiruna. Och man mäter kontinuerligt alla bilar.

– Vi hoppas att det ska bli en trafiksäkerhetsreglerad effekt. Vi vill få ner hastigheten och öka trafiksäkerheten, säger Björn Svensson som berättar varför sträckan mellan Algutsrum och Borgholm just har valts ut.

– Det är såna sträckor som har en stor olycksrisk som polisen och vägverket tillsammans valt ut.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons