Annons
Nyheter

Fart och fylla borde svida mer

Nyheter • Publicerad 20 augusti 2007

KÖPINGSVIK

Carina Skogsström bor utefter 136:an i Köpingsvik. Hon är upprörd över genomfartstrafiken och de olyckor som har hänt i sommar.

Annons

– Många kör för fort, det är stora och tunga fordon och väldigt mycket personbilstrafik. Samtidigt som det är väldigt många gående, säger Carina Skogsström, ägare till Gröndals camping och aktiv i Köpingsviks företagarförening.

Hon säger att den myckna och snabba trafiken som är det stora problemet i Köpingsvik under sommaren. Och vad gäller de fyllekörningar som har varit har hon en bestämd uppfattning.

HÖGRE STRAFFVÄRDE

– Det borde vara väldigt mycket högre straffvärde. 10-15 000 kronor och indraget körkort, minst. Sätter man sig bakom ratten trots att man har druckit är det ju en medveten handling. Det är skrämmande nonchalant.

Carina Skogsström har också sett bevis på att de röda fälten i gatan inte hjälper när det gäller varsamhet. Flera gånger under sommaren har mittstolparna i anslutning till de fälten körts ner.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons