Nyheter

Färjestadens skola nytt högstadium?

Nyheter • Publicerad 7 december 2012

FÄRJESTADEN

Det finns ett fullmäktigebeslut om att bygga en ny högstadieskola i Färjestaden. Men det blir ett ytterst kostsamt projekt. Ledande skolpolitiker umgås nu med tankar på att omvandla Färjestadens skola till ett högstadium. Idén har uppkommit parallellt med de aviserade planerna på en privat skola på låg- och mellanstadienivå – Johan Gustafssons Klaraskola.

Johan Gustafsson och hans lärarkollegors planer på en friskola på låg- och mellanstadiet, inklusive en förskola, har satt igång en slags skolpolitisk dominoeffekt i Mörbylånga kommun.

Kommunalrådet Kent Ingvarsson (M), är en av många beslutsfattare som officiellt påpekat att Gustafssons planer skulle lösa många besvärliga knutar för Mörbylånga när det gäller skollokaler. Färjestadens skola knakar i fogarna av ett elevtryck som man vid planeringen av om- och tillbyggnad av skolan inte tänkt sig. Gustafssons tänkta projekt – Klaraskolan, skulle lätta på det trycket.

I den skolberedning som finns i kommunen, ett arv från den tidigare ”tillfälliga skolberedningen”, och som består av utvalda politiker och tjänstemän, finns det dock andra idéer om framtiden för Färjestadens skola.

– Vi har funderat över att göra om Färjestadens skola till en högstadieskola, säger ordföranden i barn- och ungdomsutskottet Sven Stensson (M).

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.