Nyheter

Färjestaden får centrumledare

Nyheter • Publicerad 25 juli 2012

FÄRJESTADEN

För att verkligen kunna ta vara på den tillväxt som finns har Färjestadens företagsgrupp nu fått leaderprojektpengar till att anställa en centrumledare i tre år.

– Vi behöver bli bättre på att profilera oss. Färjestaden utvecklas oerhört och vi måste se till att hänga med, säger Anneli Karlsson, sekreterare i Färjestadens företagargrupp och kontorschef på Ölands bank. Tanken att anlita en speciell centrumledare/kommundelsutvecklare väcktes till liv vid en analys som gjordes av ortens särskilda behov. Syftet är att utveckla befintlig näringsverksamhet.

– Genom att inrätta en tjänst blir det möjligt att arbeta vidare med de projekt och planer som vi har på ett bra sätt. Tanken är att för att Färjestaden ska kunna fortsätta växa måste det bli mer attraktivt.

FRÄMJA BOENDE

Riktlinjerna för centrumledaren är att skapa ett centrum i Färjestaden med kultur, butiker och samhällsservice som främjar boendet och inflyttning. Dessutom är förhoppningen att man ska kunna framhäva föreningslivet och utveckla ett tydligare samarbete med företagarna. I förlängningen ska dessa insatser öka möjligheterna för företagen att expandera skapa nyföretagande på orten.

Ett nätverk med skola, föreningsliv, kommun och företagarna kommer att skapas och en styrgrupp tillsätts för att dra upp riktlinjer för vilka projekt och handlingsplaner som det blir aktuellt att jobba med specifikt.

– Vi har naturligtvis sneglat på andra kommuner, såsom Borgholm, för att se vad vi kan göra, förklarar Anneli Karlsson.

Tjänsten är ett projekt på tre år och betalas av leaderprojektpengar. Tanken är att satsningen ska startas upp till hösten. Mer information om tjänsten finns på Företagsgruppens hemsida.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.