Annons
Nyheter

Färjelinje till Gotland – om rederiet får köpa hamnen

Nyheter • Publicerad 16 mars 2007

ÖLAND

Det är fortfarande osäkert om det blir någon färjetrafik mellan Visby och Grankullavik i sommar. Allt hänger på Borgholms kommun som är tveksam till att sälja Grankullaviks hamn till Gotlandsbolaget.

Annons

En förutsättning är nämligen att rederiet får köpa hamnen, en fråga som diskuterades på kommunstyrelsens förra sammanträde och då centern och sossarna sade nej. Under fredagen fick kommunen ett brev från Gotlandsbolagets koncernchef Jan-Eric Nilsson som redogör för rederiets ståndpunkter och förslag.

EXTRA SAMMANTRÄDE PÅ TISDAG

– En fråga som diskuterats är ägandet av hamnen och vi har förstått att det undrats över varför detta är en viktig fråga för rederiet. Svaret är mycket enkelt. Det handlar om att minimera den ekonomiska osäkerheten. Om rederiet äger hamnen har man full överblick över de operativa och ekonomiska faktorer som hamnen styr, säger Jan-Eric Nilsson.

Ska kommunstyrelsen ändra sin ståndpunkt, eller kommer man att sänka färjan? Det svaret ges på tisdag då kommunstyrelsen håller ett extra sammanträde.

Läs mer i lördagens pappersupplaga av Ölandsbladet...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons