Annons
Nyheter

Färgattack mot minkfarm

Nyheter • Publicerad 8 november 2011

KÖPINGSVIK

– Det är kanske tusen djur som drabbats och om färgen är farlig för dem eller inte vet jag inte.

Annons

Mikael Lundgrens minkfarm utanför Köpingsvik har återigen attackerats av djurrättsaktivister, denna gång med rödgrön färg som sprayats eller hällts direkt på djuren.

Vid attacker från organisationer som Djurens Befrielsefront brukar djuren, vanligen minkar, ”befrias”, det vill säga släppas i tusental, något som ofta leder till massdöd.

I måndagens attack mot Mikael Lundgrens minkfarm utanför Köpingsvik användes färg.

– Något rödgrönaktigt som sprayats eller hällts på djuren. Jag upptäckte sabotaget i morse och de (aktivisterna) har gått över rätt mycket, det är kanske tusen djur som drabbats, säger Mikael Lundgren till Ölandsbladet.

Attentatet mot Ölands-farmen är inte den första och Mikael Lundgren är luttrad.

– Ändå tråkigt att bli attackerad, man drabbas både psykiskt och ekonomiskt. Men det är en utsatt bransch och det är bara att bita ihop.

Polisiärt rubriceras attacken som skadegörelse och polisen genomförde i går eftermiddag en teknisk undersökning av brottsplatsen.

– De är på väg hit nu för att ta foton och annat, säger Mikael Lundgren under intervjun och beskriver de drabbade djuren som stressade och uppjagade.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons