Annons
Nyheter

Faran lurar vid grönskan till skolstarten

Nyheter • Publicerad 7 augusti 2006

FÄRJESTADEN

Snart börjar höstterminen och många barn skall ut i trafiken. På vägen till och från skolan väntar farorna, bland annat i form av gatukorsningar med skymmande växtlighet.

Annons

För trafiksäkerhetens skull är det viktigt att sikten i gathörnen och längs vägområdet ej skyms av växtlighet och annat. Detta gäller tio meter åt vardera hållet, upplyser kommunen i en uppmaning till villaägarna att hålla efter sina häckar.

Samtidigt slarvar kommunen med sin egen grönska, skriver några kommuninvånare i ett brev och tar övergångsstället vid Talluddens camping som exempel.

SYNS EJ PÅ HÅLL

– När de små barnen kommer gående syns de inte på långt håll, varnar brevskrivarna, som anser att överfarten inte alls håller måttet med en sikttriangel på minst tio meter.

Och det finns många fler farliga passager, bland annat vid ett dagis, påpekas det i brevet, som avslutas med en uppmaning till både kommunen och privata fastighetsägare.

– Alla måste hjälpas åt att hålla olycksstatistiken nere, och en av de enklaste och billigaste sätten är väl ändå att se till att sikten är god.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons