Annons
Nyheter

Får vapenlicensen tillbaka eftersom spriten var gratis

Nyheter • Publicerad 20 mars 2007

NORRA ÖLAND

Firmafesten med fri sprit spårade ur och en anställd dömdes för våldsamt motstånd mot vakterna. Men nu får den 44-årige nordölänningen trots allt sin vapenlicens tillbaka.– Utredningen ger inte annat vid handen än att det inträffade är en tillfällig förvillelse av en i övrigt skötsam person, skriver länsrätten och upphäver därmed polismyndighetens beslut att återkalla mannens vapenlicens.

Annons

Det var på ett julbod vid Strand Hotell i Borgholm den 17 december 2005 som den 44-årige nordölänningen blev kraftigt berusad och började bråka i samband med att han blev nekad vidare servering. Vakterna tillkallades och mannen fördes upp på sitt rum. Men på vägen dit började han sparka och slå omkring sig, varför vakterna fick sätta handfängelse på honom. Polis fick tillkallas.

Tingsrätten dömde nordölänningen för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Polismyndigheten drog in mannens vapenlicens för att denne ansågs olämplig att inneha vapen.

EN FÖRSTÅENDE LÄNSRÄTT

Länsrätten är däremot mildare i sin bedömning. De pekar på att hans licensinnehav aldrig tidigare ifrågasatts. Enligt utredning så lever nordölänningen i familj under socialt ordnade former utan missbrukarproblem.

– Det han nu är dömd för inträffade i anslutning till att hans arbetsgivare bjöd honom och arbetskamraterna på julbord samt gratis sprit, skriver den mycket förstående länsrätten.

Nordölänningen får därmed tillbaka vapen och licens med omedelbar verkan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons