Annons
Nyheter

Far och son åtalade för olycka

Nyheter • Publicerad 9 oktober 2007

SÖDRA ÖLAND

15-åringen körde rakt ut på väg 136 med pappas motorcykel och kolliderade med en personbil. Båda fordonen hamnade i diket. Nu åtalas far och son olovlig körning och tillåtande av olovlig körning.

Annons

Pappan åtalas även för brott mot trafikskadelagen eftersom den fyrhjuliga motorcykeln varken var registrerad eller trafikförsäkrad. Det var den 13 april som olyckan inträffade vid väg 136 på södra Öland. Den 70-årige pappan arbetade tillsammans med sina söner, 15 och 10 år gamla. Arbetet bestod i att köra ved. 15-åringen rattade den fyrhjuliga motorcykeln med släp, medan pappan och den yngre brodern körde var sin skottkärra.

– Det var en jäkla trafik på gatan, berättar pappan i polisförhören.

KÖRDE RAKT UT

Den 15-årige sonen fick för sig att vända motorcykelekipaget vid 136:an, trots trafiken. Vad som sedan händer råder det olika uppfattning om. 15-åringen hävdar att han står i dikeskanten och att han där blir påkörd av personbilen med den kvinnliga föraren. Den kvinnliga föraren samt, tre vittnen som såg olyckan, berättar för polisen att kvinnan inte hade en chans att stanna bilen. Motorcyklisten körde rakt ut framför bilen. Efter krocken for både motorcykeln och bilen i diket.

PÅ TOALETTEN

Bilen hamnade på sidan och kvinnan klämdes fast. Bilen fick senare skrotas. 15-årigen flög av motorcykeln, men var kvickt uppe. Han sprang in i huset och låste in sig på toaletten. Pappan vill framhålla släktskap mellan två av vittnena och den kvinnliga bilföraren. Han hävdar att det var kvinnan som körde av vägbanan och på så sätt körde på sonen. Vidare anser den 70-årige pappan att motorcykeln ska bedömas som arbetsredskap och att den därmed också är försäkrad genom hemförsäkringen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons