Annons
Nyheter

Får bidrag till tysk studieresa

Nyheter • Publicerad 18 december 2007

ÖLAND

Det nationella landsbygdsnätverket har beviljat Föreningen KalmarÖland landsbygds ansökan på 118 650 kronor för internationellt samarbete. Pengarna ska användas till en studieresa till regionen NordLippe i tyska Westfalen som också befinner sig i processen att bilda ett Leaderområde.

Annons

– Det är mycket glädjande att vi får de här pengarna för att besöka en potentiell samarbetspartner. Vi har redan skrivit en avsiktsförklaring med NordLippe, eftersom vi har liknande temaområden i vår Leaderansökan som till exempel näringslivsutveckling, kultur, byutveckling och social mobilisering, säger Mattias Ask som är ordförande i Föreningen KalmarÖland landsbygd.

Förhoppningsvis kan detta bli starten på ett samarbete som kommer de framtida lokala Leaderprojekten till gagn, tror han.

FÖRST I LANDET

– Dessutom är det väldigt kul att vi är det första området i landet som har beviljats medel från det nationella landsbygdsnätverket. Tanken är att vi ska besöka NordLippe under våren när vi förhoppningsvis har blivit ett Leaderområde och den nya LAG-styrelsen har kunnat på börja sitt arbete. Vi vill också bjuda med representanter från andra blivande och gamla Leaderområden i vårt närområde, som till exempel Kustlandet och Småland sydost. För oss är det väldigt viktigt att dra nytta av de Leader-erfarenheter som andra områden redan har gjort samt att vi tror mycket på vikten av att ha ett gott samarbete inom regionen, avslutar Mattias Ask.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons