Nyheter

Fängelse för par på stöldturné

Nyheter • Publicerad 5 oktober 2012

SÖDRA ÖLAND

Paret från södra Öland gjorde inbrott och stal lite här och var på södra Öland och i Kalmartrakten. Stöldgodset förvarades i parets lägenhet på södra Öland.

Nu döms paret till tio respektive sex månaders fängelse.

Mannen och kvinnan är välkända av polisen sedan tidigare.

Den 44-årige mannen återfinns under inte mindre än 24 avsnitt i belastningsregistret. Så sent som den 8 maj dömdes han till skyddstillsyn för olovlig körning och grovt rattfylleri.

Den 40-åriga kvinnan är inte mycket sämre hon. Hon har tio avsnitt i belastningsregistret. Senaste domen kom 20 juli då hon dömdes till böter för narkotikabrott.

Målsägare den här gången var inte mindre än 14 stycken. Brotten har begåtts under våren och sommaren.

Paret har stulit det mesta som kommit i deras väg såsom tv-apparater, verktyg, sylt och trädgårdsprydnader.

Bland de som drabbats av det öländska parets stölder kan nämnas Degerhamns Båt- och Sportfiskeklubb, Mörbylånga Hotell och Ottenby vandrarhem.

Inför tingsrätten erkände mannen och kvinnan en del av det åklagaren anklagade dem för.

Förutom stöld har paret också gjort sig skyldiga till snatteri, häleri och narkotikabrott, mannen dessutom grov olovlig körning och rattfylleri.

Eftersom mannen har gjort brott under tiden för skyddstillsyn dömd han till tio månaders fängelse, medan hans kvinnliga medkumpan klarar sig undan med sex månaders fängelse.

De bägge ska kvarstanna i häkte tills dess domen träder i laga kraft.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.