Nyheter

Fängelse för kvinnomisshandel

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2008

SÖDRA ÖLAND

En 26-åring från södra Öland döms till ett år fängelse för misshandel av sin dåvarande sambo. 

Sedan tidigare är 26-åringen villkorligt frigiven från en misshandelsdom, vilken nu bakas in i den nya domen mot honom. 26 år gammal har mannen meddelats fyra besöksförbud mot olika kvinnor.

Det var den 17 september som 26-åringen misshandlade sin dåvarande sambo. Mannen hävdar själv sin oskuld, men rätten finner tilltro till vad flickvännen berättat om händelsen. Flickvännens berättelse vinner också stöd av sjukjournal och vittnen. En granne larmade polisen. När polisen kom till platsen fann de flickan ligga livlös i bara trosorna på grusgången.

EJ TILLRÄCKLIGT RÅTT

För polisen kunde flickan berätta hur hon dragits i håret, sparkats flera gånger i magen, fått sitt huvud dunkat mot golvet och sedan också blivit nedsparkad för en trappa. Vid tillfället var både flickan och den 26-årige sambon i tron att hon var gravid.

Tingsrättens bedömning är att 26-åringen gjort sig skyldig till misshandel, men att denne dock ”inte visat en sådan hänsynslöshet och råhet att gärningen på grund härav är grov”. 26-åringen ska kvarstanna i häkte tills dess att domen mot honom vinner i laga kraft.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.