Annons
Nyheter

Fängelse för ”campingfylla”

Nyheter • Publicerad 1 december 2006

ERIKSÖRE

Det blev en månads fängelse för den 27-åring som i somras körde rattfull på Eriksöre camping.

Annons

Sällskapet hade festat högljutt och blev tidigt på morgonen tillsagda av vakterna att försvinna från campingområdet, varför 27-åringen packade sin bil och parkerade en bit därifrån. Problemet var bara att det inte endast var bilen som var packad, utan även han själv.

Samma vakt som kört i väg honom larmade därför polisen, som kunde konstatera att 27-åringen gjort sig skyldig till grovt rattfylleri. Att han dessutom saknade körkort, och således även gjorde sig skyldig till olovlig körning, förbättrade knappast situationen.

Det faktum att han också förekom under 13 avsnitt i belastningsregistret och så sent som i maj dömdes till en månads fängelse för misshandel, skadegörelse och våldsamt motstånd, gav inte tingsrätten skäl att döma till annan påföljd än fängsligt förvar.

I samband med domen förklarades en tidigare medgiven villkorlig frihet om 2 månader och 10 dagar förverkad.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons