Nyheter

Fältstation räddar världen?

Nyheter • Publicerad 29 november 2007

SKOGSBY

Med uppmaningen om att vara med om att ”skriva historia” och till och med ”rädda världen”, försöker arbetsgruppen för Station Linné att locka intresserade – förmodligen sådana som kan investera en peng eller så i projektet.

Arbetsgruppen – Fredrik Ronquist, Dave Karlsson, Clara Högström, Eje Rosén – tänker sig en ny sorts fältstation på Öland, med placering intill Uppsala universitets forskningsstation i Ölands Skogsby.

MARKNADSPLATS

Denna station ska inte bara hysa forskning och ungdomsverksamhet med biologisk anknytning utan även utgöra ett besökscentrum ”och en marknadsplats för alternativ energi, klimatmärkta varor och lokalproducerad mat.”

Strax efter nyår, den 12 januari kommer, ett första konstituerande möte att hållas på Ölands Folkhögskola. Och därefter är det väl bara att vänta på bidragen. För alla vill väl rädda världen, eller hur?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.