Annons
Nyheter

Facket mörkar konsultrapport om Forshedas framtid

Nyheter • Publicerad 11 oktober 2007

MÖRBYLÅNGA

På måndagen överlämnade löntagarkonsulten sin rapport om Forshedas framtid. Men Per Einar Tuvesson, IF Metalls ordförande vid Forsheda, är förtegen om resultatet.

Annons

När Ölandsbladet får kontakt med Per Einar Tuvesson har han precis fått rapporten, men vill inte uttala sig om resultatet är positivt eller negativt.

– Varken företaget eller medlemmarna vet något än. Vi måste ta ställning till hur vi ska informera om detta och vi har inte bestämt vad vi ska göra med de problem som följer, säger han.

TVEKSAMMA SIFFROR

Det var i början av september som Forshedas fack bestämde sig för att kalla in en löntagarkonsult, då facket inte godkände huvudföretaget Trelleborgs siffermaterial.

– Vi har fått några papper med siffror som företaget anser vara grund för deras nedläggningsbeslut. Men det kan vi svårligen inse, sade Per Einar Tuvesson då.

Mörbylångas kommunalråd Kent Ingvarsson (m) hade under onsdagen inte fått något besked om löntagarkonsultens rapport.

– När jag pratade med facket för en vecka sedan trodde de att rapporten skulle leda till ytterligare förhandlingar centralt. Därför dröjer det nog innan vi får vetskap om det.

KOMMUNEN LIGGER LÅGT

I väntan på besked har kommunen legat lågt med åtgärder inför en eventuell nedläggning av Forsheda. Men de har varit i kontakt med konsulter och personal på arbetsförmedlingen.

– Det gäller att ha en stor kapacitet om det blir en nedläggning. Då är det 110 anställda som i princip ska ha individuell rådgivning, säger Kent Ingvarsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons