Annons
Nyheter

”Ett starkt lokalt ölandsbageri”

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2007

FÄRJESTADEN

Från och med årsskiftet bildar Grönhögsbröd och Sörens bröd gemensamt företag. Brödsortimentet kommer att vara detsamma men möjligen utökas.

Annons

– Vi vill ha ett starkt, lokalt ölandsbageri, säger Rozita Nilsson på Grönhögsbröd.

De båda företagen har sedan tidigare haft ett samarbete som inneburit gemensam transport av bröden. I och med sammanslagningen kommer de nu även att dela på organisation, försäljning och marknadsföring.

LÄMNAR GRÖNHÖGEN

Det nya företaget, som ännu inte har något namn, kommer att ha fyra delägare; Eneman förvaltning, Grönhögsbröd AB samt Henrik Eriksson och Ingemar Widegren från Sörens bröd. Henrik Eriksson är utsedd till produktionsansvarig medan Rozita Nilsson blir tillförordnad vd. På sikt lämnar Grönhögsbröd sin verksamhet i Grönhögen och flyttar till Löttorp, där Sörens bröd haft sina nya lokaler sedan början av året.

– Vi vill ha en gemensam lokal så småningom. Men flytten kommer att ske successivt. Vi är noga med att bibehålla kvaliteten, säger Rozita Nilsson.

BEHÅLLER SORTIMENT

När flytten är genomförd räknar det nya företaget med att ha nära tolv anställda och omsätta tolv till femton miljoner kronor. I dagsläget producerar Sörens bröd 15 sorter och Grönhögsbröd 12. Och även om flera brödsorter är snarlika, lovar de att behålla hela sitt sortimentet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons