Nyheter

Ett smalare och piggare Öland

Nyheter • Publicerad 5 december 2007

BORGHOLM

Nu introducerar viktväktarekonsulent Therese Nordström ölänningarna i Viktväktarnas smala och pigga värld. Totalt blir det hela 17 möten runt om i Kalmarregionen under nästa år.

Therese Nordström kommer från Stockholm, men bestämde sig för att flytta till Kalmar tillsammans med sin man som kommer från regionen. Förut arbetade Therese som fritidspedagog men hon ville satsa på något annat nu när hon flyttade.

– Jag har länge drömt om att jobba med kost och hälsa.

Sju personer kom till det första upptaktsmötet i Borgholm. Alla av samma anledning och med samma mål i sikte, att möta våren lite piggare och smalare. Marianne Edlund från Köpingsvik var med för några år sedan, hon kom lite på avvägar men satsar nu för fullt igen.

– Viktväktarna är ett hälsosamt att gå ned i vikt, säger Marianne.

INTE ALLTID SÅ LÄTT

– Det är inte alltid så lätt att gå ned i vikt, då är det bra att ha något som Viktväktarna att få hjälp av, säger Therese Nordström.

I Viktväktarna går man efter de nordiska näringsrekommendationerna och man pratar om de fyra M:en – Mat, Motion, Motivation och Mötet. Inom Viktväktarna pratar man också om points. Nytt för i hösten är duopoints, något man får lära sig med hjälp av Therese om man beger sig till IOGT-NTO-lokalen i på måndagar, två tider har man att välja på, klockan tolv eller klockan halv fem på eftermiddagen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.