Annons
Nyheter

Ett oväntat tillskott i kassan

Nyheter • Publicerad 23 oktober 2007

ÖLAND

Såväl Borgholm som Mörbylånga kommun har plötsligt fått ett oväntat tillskott i kassan. Gymnasieförbundet har för mycket pengar i kassakistorna och ju gör man en utdelning.

Annons

Gymnasieförbundet har tidigare antagit ett beslut om att ordna en ekonomisk buffert inför kommande elevminskningar – en nedtrappning av antalet gymnasielever sker redan vid höstterminen 2009. Styrelsen för förbundet har i detta sammanhang beslutat att bygga upp ett eget kapital på 25 miljoner kronor till och med år 2009. Detta mål visade sig dock vara uppfyllt redan under förra året, alltså 2006, då förbundet kunde visa på ett eget kapital på drygt 32, 5 miljoner kronor.

LÄROPENGAR

I ett nytt beslut gör man nu en utdelning till medlemmarna av den del som överstiger målet på 25 miljoner, det vill säga lite drygt 7, 5 miljoner kronor. För Mörbylånga del inenbär det att man får tillbaka 1 124 000 kronor, medan Borgholm kan räkna in 1 020 000 kronor. Man brukar tala om läropengar – och nu blir det högst påtagligt...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons