Nyheter

Ett miljövänligt industribuller?

Nyheter • Publicerad 7 oktober 2008

MÖRBYLÅNGA

Procordias gamla industriområde i Färjestaden håller på att konsolideras som en centralpunkt för lätt industri. Planläggning för en utökning av verksamheterna är på gång, – men alla är inte glada över det.

Miljö- och byggnadsförvaltningen i Mörbylånga kommun i full gång med att planera områdets tillväxt. Syftet är att bereda plats för lättare industri och handel. De verksamheter som kommer att godkännas förutsätts inte påverka miljön på något negativt sätt.

”ÖRONBEDÖVANDE”

Men detta med miljöpåverkan är knepiga ting. Tänk bara på ”miljövänliga” vindkraftssnurror som kan irritera folk å det våldsammaste när vindpinnarna kommer upp i närheten av just deras tassemarker.

Hursomhelst så har en fastighetsägare i Procoridatomtens närområde reagerat påtagligt negativt över den nya planen. Hon har nämligen dåliga erfarenheter av den verksamhet som redan finns på området. Det sprids, enligt den klagande fastighetsägaren, ”öronbedövande tjut” från en nyligen etablerad industri i återvinningsbranschen, Polyplank.

LÖS IN FASTIGHETEN

Fastighetsägaren som relativt nyligen köpt sitt ”drömställe” mitt emot industriområdet har nu genomlidit en sommar med ”slipningar från Polyplank – och detta öronbedövande tjut som slipmaskinerna ger ifrån sig.”

Fastighetsägaren fruktar nu att den tilltänkta utökningen av verksamheterna på området kan producera med oljud. Och skulle det bli så, hotar fastighetsägaren med att ”kommunen får lösa in vår fastighet.”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.