Nyheter

Erikssons ville testa något nytt

Nyheter • Publicerad 11 januari 2008

DEGERHAMN

Fyra dagar före julafton var flyttlasset på plats. Brukshotellet i Degerhamn har nu fått sina nya ägare.

– Man måste våga för att det ska hända något i livet, säger Lars Erik Eriksson.

Familjen består av pappa Lars Erik, mamma Karin, sonen Peter, 20 år, och dottern Anna, 15 år. Tidigare arbetade Lars-Erik vid Lantmännen och Karin vid kommunen. Men familjen ville göra något annat. De letade verksamheter att ta över i hela södra Sverige. Att de hamnade på Öland var egentligen en ren slump.

– Vi tittade på större ställen än det här men kände att storleken var det rätta, säger Lars Erik.

CENTRALT LÄGE

Och hittills trivs de bra i Degerhamn, bland annat på grund av det centrala läget! Jo, för i hembyn fanns endast fem hus och närmaste samhälle låg fem kilometer bort.

– Det här är lite mer centralt, det känns mycket bättre. Det är lite nervöst, men ska bli roligt med nya vänner, säger Anna, som den här veckan börjar i sin nya klass på Skansenskolan.

Sedan familjen anlände för snart tre veckor sedan, har mycket tid gått åt till att packa upp, beställa matvaror och se över alla leveranskontakter. Lars Erik och Karin har ingen erfarenhet av hotell- och restaurangbranschen sedan tidigare. Men det ser de inte som något problem.

– Man får ta reda på hur det fungerar. Och vi har fått reda på mycket av de förra ägarna, men sedan behöver man ju inte göra lika som de heller, säger Lars Erik.

HUSMANSKOST

I nuläget finns inga större planer på förändringar, utan mycket handlar om att fortsätta driva hotell, vandrarhem och lunchservering. Det senare hade premiär igår, måndag. Företaget Cementas personal äter lunch på Brukshotellet varje dag och på menyn står husmanskost.

– Vi har kollat lite på gamla menyer och hört oss för vad de vill ha. Nu har vi våren på oss att komma in i verksamheten, jag tror att det hade varit stressigt om vi börjat under sommaren, säger Lars Erik, som tycker det känns skönt att ta över hotellet under lågsäsong.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.