Nyheter

En stuga bortom all räddning

Nyheter • Publicerad 15 februari 2008

KÖPINGSVIK

Per Lublins tidigare sommarstuga i Köpingsvik är nu i sådant förfall att den måste rivas. Det anser stadsarkitekt Leo Eriksson och nästa veckan kommer miljö- och byggnadsnämnden att besluta om ett föreläggande.

Sommarstugan har förfallit under en lång rad av år, men fick en ny ägare 2004. Denna inkom med en skrivelse till nämnden med information om fastigheten och stadsarkitekten skrev i ett yttrande, ”vi önskar sökanden lycka till att ha förvärvat ett fordom så fint fritidshus och bistår gärna med råd vid återställandet”. Han påpekade vidare att åtgärderna skulle vara verkställda innan den 1 oktober 2005, om inte skulle nämnden vid vite uppmana ägaren att renovera huset, alternativt riva det.

INGENTING HAR HÄNT

Men ingenting har hänt sedan dess, konstaterade nämnden vid en besiktningsresa härom veckan och så här uttrycker sig stadsarkitekten över detta faktum: ”Vår inbjudan till sökanden att få råd om byggnadens underhåll och vård har inte hörsammats. Då den nu står utanför all räddning är det hög tid att förelägga om ovan angivna åtgärder”.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.