Annons
Nyheter

En skola i behov av renovering

Nyheter • Publicerad 13 september 2007

BORGHOLM

”Slottsskolan behöver ges förutsättningar att bli en Skola i tiden”. Det skriver skolans rektor Karl Nordlund i en skrivelse till utbildningsnämnden, som på sitt möte nästa vecka har att ta ställning till skolans begäran angående ombyggnad ”av Slottsskolan till modern lärande organisation”.

Annons

Nu är det inte bara rektor Nordlund som tycker att skolan behöver moderniseras. Bakom begäran står förutom skolledningen även elevråd, elevskyddsombud, personal och föräldraråd. Vad vill man göra då? Jo, man vill skapa en arena dör elever och personal kan mötas, med ”tillfälle för samvaro, dialog, presentation av arbeten, olika former av lärande, happenings, elev- och personalcafé med mera”. Ett förslag har tagits fram i samråd med Westerlunds arkitektfirma och kostnaden för att bygga denna ”arena” beräknas kosta fyra-fem miljoner kronor.

DET REGNAR IN

Men det är inte bara en ny, modern samlingspunkt som önskas. Om två år, 2009, fyller Slottsskolan 70 år. Med anledning av det begärs också en renovering av skolan. Det handlar bland annat om följande:

• Fasaden behöver målas om.

• Det regnar in på flera ställen.

• Fönsterkarmar och bågar är ruttna.

• Asfalten på skolgården är trasig; den behöver tas bort eller renoveras.

• Häckarna med vassa taggar runt skolan bör tas bort, eftersom Slottsskolan är ”En skola i Rörelse, vilket gör att eleverna ofta gör sig illa på häckarna när de skall hämta en basketboll eller bandyboll, frisbee eller liknande”.

• Toaletterna behöver förnyas.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons