Annons
Nyheter

En resa för att lära känna ön

Nyheter • Publicerad 13 juli 2007

BORGHOLM

Turister och nyblivna ölänningar erbjuds varje år att följa med på en resa som Borgholms kommun anordnar. Syftet är att visa på vad som händer i kommunen och vilka möjligheter som finns.

Annons

Tidigt en förmiddag hämtade Tomas Buss upp 20-talet intresserade sommarölänningar och nyblivna ölänningar. Ett par av dem var Bill Lindvall och Christina Josefsson från Bredsättra. De har bott i Bredsättra på Öland sedan december 2005, då de flyttade från Lidköping i Västergötland.

– Vi letade runt om i Sverige efter ett bra hus, där det också finns mycket sol. Och så hade vi tänkt följa med på en sådan här resa förra året men fick tyvärr inte plats. Nu vill vi gärna veta lite mer om vår kommun och träffa både kommunfolk och andra nyfikna personer.

Sigrid Ahl från kommunens näringslivskontor tog emot resenärerna vid bussen och där fanns också kommunstyrelsens ordförande Lisbeth Lennartsson (c) och Sune Axelsson (s).

VARIERANDE BESÖKSMÅL

Första korta etappen på resan gick till grossistföretaget Segr som finns i det tidigare mejeriet och numera innehåller ett antal olika företag. Robert Gren som är en av ägarna berättade om företagets idé och verksamhet och visade en rad av företagets produkter.

– Vår största produkt är en säkerhetsgrind till trappor för att skydda barn från att trilla ner och slå sig.

Senare under dagen besöktes bland annat vindkraftverken i Istad, ett modernt lantbruk med mjölkrobot, Sjöströms stenförädling och brandstationen i Borgholm. Och sist men inte minst fick deltagarna åka en runda i det blivande bostadsområdet i Björkviken.

KOMMUNEN FÅR ELOGE

– Vi är verkligen glada över att vi följde med, sa Christina Josefsson från Bredsättra när dagen var slut.

– Vi fick se så många saker som man aldrig tar sig till på egen hand och får sådan bra information om. Stenindustrin var intressant, liksom vindkraftverken som vi åkte till. Och vi blev förvånade över att det inte lät mer från vindkraftverken.

Annons

Både Christina Josefsson och maken Bill Lindvall ger Borgholms kommun en eloge för att de ordnar en resa som den här.

– Nu bor vi ju redan på Öland men vi har under dagen fått veta mycket mer än vi tidigare har vetat om.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons