Nyheter

En person saknas efter storbrand

Nyheter • Publicerad 14 december 2012

 

 

En person saknas efter fredagens brand i Flakeböle norr om Löttorp.

– Vi söker ägaren och har inte fått tag i honom, bekräftar Thomas Lönnqvist, polischef på Öland.

Vid 09.30-tiden på fredagen larmades räddningstjänsten om brand i Flakeböle på norra Öland. Det i sammanhanget lilla larmet visade sig snabbt vara en storbrand.

- Det pyr och brinner fortfarande, förklarar räddningschef Bengt Andersson direkt från brandplatsen när Ölandsbladet når honom vid 15-tiden.

– Vad vi har är ett garage och en större sidobyggnad till en huvudbyggnad som brunnit. Vi har klarat huvudbyggnaden, men de andra två är helt nedbrunna. Det finns mycket brännbart material därinne, bland annat en stor vedhög, så det kommer ta tid att släcka.

 

När räddningstjänsten kom till platsen var båda byggnaderna övertända.

Räddningschef Bengt Andersson:

- Vi fick ta det lite försiktigt i början eftersom det fanns uppgifter om gasflaskor i garaget. Nu visade det vara gasolflaskor och när de väl exploderat, vilket är betydligt ofarligare än acetylenetuber, kunde vi gå på och släcka branden.

Brandkåren från Löttorp ryckte ut med fullt manskap och även en tankbil från stationen i Borgholm deltog i släckningsarbetet.

– Just nu har vi den tankbilen samt en tankbil från Löttorp kvar på brandplatsen. Det lär nog ta en bra bit in på kvällen innan vi kan lämna.

En person saknas efter branden och befaras ha omkommit.

– I vart fall har vi inte fått tag på ägaren till fastigheten, vi söker honom. Brandplatsen är avspärrad, en hundpatrull är där, tekniker är på väg och vi kommer att knacka dörr i området, säger polischef Thomas Lönnqvist.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.