Annons
Nyheter

En månads fängelse efter krock med kyrkogårdsmur

Nyheter • Publicerad 7 november 2006

MÖRBYLÅNGA

Till kyrkan är alla välkomna, men knappast genom kyrkogårdsmuren och inte med 1,57 promille i blodet.

Annons

Det var för snart ett år sedan som en 43-årig färjestadsbo rände rakt in med sin bil i en stenmur vid Mörbylånga kyrka. Polisen kunde snart konstatera att föraren ej endast var alkoholpåverkad, utan även saknade laglig rätt att framföra fordonet.

Det var inte första gången han lagförts för olovlig körning, så det brottet lönade sig föga att förneka. Han nekade dock till en början till att ha kört rattfull, men erkände sig så småningom skyldig även till grovt rattfylleri.

DRABBATS AV HJÄRTBESVÄR

Med hänsyn till att mannen bara en vecka före krocken med stenmuren dömdes för liknande brott, fann domstolen att fängelse var enda rimliga påföljden. Att han dessutom förekommer i belastningsregistret under 18 punkter gjorde knappast hans framtidsutsikter ljusare.

Tingsrätten tyckte emellertid att en månads frihetsberövande fick räcka, med tanke på att mannen drabbats av hjärtbesvär i sviterna efter olyckan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons