Nyheter

En helt nykter skolavslutning

Nyheter • Publicerad 12 juni 2008

BYXELKROK

Denna fredag slutar Åkerboskolans elever skolan och i kväll bjuds högstadieeleverna in till Norrgården i Byxelkrok för en alkoholfri och trevlig avslutning, Grönt blås.

– Förra året blev en succé och eleverna själva tog kontakt med oss i år och bad oss fixa en sådan där rolig fest på avslutningen, säger Eva Wahlgren ordförande i Föräldrarådet.

Förra årets fest gästades av cirka 60 elever och självklart hoppas Föräldrarådet på att den siffran slås med råge det här året. Eva Wahlgren fick idén om en alkoholfri skolavslutning från en annan skola som hade ordnat en liknande fest i Göteborg.

– Vi tyckte att det skulle vara ett bra alternativ till att bara hänga i Löttorp eller kanske åka ner till Borgholm och inte ha något att göra, säger Eva.

LOCKAR MED FINA PRISER

Buss ordnas både upp och ner till Norrgården. När eleverna kommer till Norrgården får de blåsa in sig via en alkoholmätare, blåser de grönt, är de välkomna in, annars får de vända i dörren.

– Vi gör även stickprov under kvällen för att se att ungdomarna håller sig nyktra hela tiden, berättar Eva.

Som ”blåsvakter” finns personal från ungdomsgården samt föräldrar, vilka även sköter caféverksamheten och nattvandringen. I år liksom förra året lottas det ut fina priser bland de nyktra eleverna. Första pris är en bärbar dator, andra pris en stationär dator med plattskärm och tredje pris ett presentkort på 1000 kronor i en känd klädesbutik.

– I år har vi sammanlagt ett 20-tal priser, allt från biobiljetter till en bärbar dator, berättar Eva.

Under kvällen kommer att finnas enklare förtäring till självkostnadspris och dans till DJ Linus. Bandet Jards kommer att spela live under kvällen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.