Annons
Nyheter

En bit på väg mot mål för turistbyrån

Nyheter • Publicerad 22 april 2012

– Till och med vecka 15 ligger vi väldigt nära budget. Det är roligt, men vi ska inte dra några växlar på det.

– Någon garanti för att det ska bli för hela året finns inte, men jämfört med fjolårets siffror har vi ökat med 60 procent.

Annons

Det säger näringslivschef Anders Nyholm, som i egenskap av turistchef redovisade det ekonomisk läget för Ölands Turistbyrå för kommunalförbundets arbetsutskott.

2011 sålde turistbyrån för cirka tio miljoner och i år har målet satts till 13,4 miljoner.

– Förra året gjorde turistbyrån en förlust på 700 000 kronor, men i år siktar vi på ett nollresultat. Men det är ett tufft åtagande att få budgeten att gå ihop, eftersom vi har 900 000 kronor mindre att röra oss med.

– Hittills i år har vi fått in flera objekt än förra året och det kan möjligen bero på att man har gjort en rejäl höjning av den skatefria uthyrningen, till 26 000 kronor. Samtidigt tror jag att folk var mer lömska efter Ötabs konkurs, men att vi nu fått tillbaka förtroendet, säger Anders Nyholm.

Man håller också på att lösa frågan med turistbyråerna i Löttorp och Byxelkrok, som varit hotade av stängning.

– Vi har 100 000 kronor till vårt förfogande och kommer att fördela dem 50/50. I Löttorp har vi tecknat ett avtal med Ella Wikesjö på Företagshuset och när det gäller Kroken har vi en diskussion med Borgholm Energi om att samordna turistbyråverksamheten med hamnkontoret som ska byggas om och fräschas upp, säger Anders Nyholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons