Nyheter

Emmy får dela på byggnadsvårdspris

Nyheter • Publicerad 23 september 2009

Emmy Wallin, Ölands byggnadsvård, och Rolf Hellberg, Hellbergs lin, får dela på Länsförsäkringars byggnadsvårdspris 2009.

”Rolf Hellberg och Emmy Wallin personifierar på flera sätt tradition och förnyelse inom den öländska byggnadsvården”, säger motiveringen.

Det är en nykomling och en veteran som mottar priset. Emmy Wallin startade sin verksamhet i Glömminge i maj 2009, medan Rolf Hellberg har producerat sin linolja i Mellstaby sedan 1992.

”Han har därefter metodiskt utvecklat sitt företag från en inledningsvis ganska blygsam produktion av linolja ur egna odlingar till att idag erbjuda ett brett sortiment av traditionella linoljeprodukter för byggnadsvårdande ändamål”, skriver Länsförsäkringar i sin motivering.

Emmy Wallin har, sedan starten i maj, börjat bygga upp en kundkrets och under hösten kommer hon att hålla i olika kurser på temat byggvård. Ur motiveringen: ”Hon har på ett varsamt sätt gett de gamla prästgårdsladorna i Glömminge en ny funktion och har visat ett engagemang och en drivkraft i sin nyetablering som lovar gott för framtiden”.

I år är tolfte året som priset på 25 000 kronor delas ut och detta sker på invigningen av Ölands skördefest i Föra på torsdagskvällen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.