Annons
Nyheter

Ekvall invald i Aktiespararna

Nyheter • Publicerad 3 december 2007

FÄRJESTADEN

Förra veckan hölls årets sista träff med Aktiespararnas ölandsavdelning. På programmet stod studiebesök, föreläsning och årsmöte med val av ledningsgrupp.

Annons

Sammankomsten inleddes med ett studiebesök på Trädgårdsprodukter i Färjestaden, där vd Johnny Lindh tog väl emot och på ett fängslade sätt berättade och visade hur nordens idag största lökhanteringsföretag skapats och utvecklats under snart 60 år. Efter en snabb förflyttning till Möllstorps krog fortsatte programmet med att hemteknikföretaget Electra Gruppen och dess verksamhet presenterades av koncernchef Anders Dahlström.

ELECTRA

Electra grundades 1949 som ett familjeföretag i Kalmar där basen var försäljning och reparationer av radioapparater. I dag är företaget sjätte störst i Kalmar län. De har specialiserat sig på marknadsföring, distribution och service till detaljister inom hemelektronik och har hittills lyckats mycket bra. Den största produkten i volym är TV-apparater men efterfrågan på hela produktsortimentet växer. Företaget är sedan några år börsnoterat (First North), grundarfamiljen är dock fortfarande aktiva delägare.

ÅRSMÖTE

Kvällens sista programpunkt var årsmötet som leddes av regionchefen Tore Vestergård. Årsmötet valde följande ledningsgrupp för 2008: Jörgen Ohlsson, Mörbylånga, Per-Olof Olsson, Risinge, Karin Elmersson, Borgholm (Kalmar), Janne Lindblom, Bårby, Magnus Jonsson, Färjestaden, Lars Ingholt, Färjestaden och Curt Ekvall, Strandskogen.

Nästa aktiespararträff blir den 27 februari 2008. Aktiespararna gästas då av Urban Enqvist från Boss Media med huvudkontor i Växjö.

JÖRGEN OHLSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons