Annons
Nyheter

Ekerum Golf köper Rälla gård

Nyheter • Publicerad 31 augusti 2007

EKERUM

Ekerum Golf & Resort har förvärvat skogsfastigheten Rälla gård söder om golfbanan för 13 miljoner kronor.

Annons

– Av en händelse blev den till salu och vi passade på att köpa den för att säkra Ekerums framtida utvecklingsmöjligheter, säger Ulf Eklöf, VD och koncernchef för sportkedjan Stadium.

Ulf och brodern Bo är också ägare till Eklöf Invest AB som förra året köpte Ekerums golfanläggning för 93 miljoner. Några konkreta planer för Rälla gård, som består av 150 hektar barr- och lövskog, har man ännu inte.

– Det är aldrig fel att ha mark, antingen för bostäder eller annat. Vi arbetar nu med en utvecklingsplan och tidsperspektivet handlar om tio till 15 år, säger Ulf Eklöf.

PLANPROGRAM FÖR GOLFANLÄGGNING

I torsdags beslutade byggnadsnämnden att upprätta ett planprogram för golfanläggningen där man planerar att bygga 300 nya lägenheter i parhus på elva olika platser runt banorna.

– Vi vill förädla det vi redan har och går planen igenom kan den här investeringen genomföras inom tre till fem år. Vi tror mycket på en utveckling av Ekerum, det är en fantastisk anläggning.

Sedan bröderna Eklöf tog över Ekerum har det ryktats om ytterligare satsningar i området. Klart är dock att det förts diskussioner om ett köp av Halltorps niohålsbana, som är granne till Ekerum i norr.

– Det stämmer, men det finns ännu ingen uppgörelse färdig.

YTTERLIGARE NIO HÅL VIA GÅNGTUNNEL

Ekerum äger även mark öster om väg 136 och det har talats om att golfbanan på Halltorp i så fall kan få ytterligare nio hål som skulle förbindas med en gångtunnel under vägen.

Annons

– Det är något som jag inte vill kommentera, säger Ulf Eklöf.

Förvärvet av Rälla gård betyder samtidigt att den forna kungsgården nu återtagit sina tidigare domäner. Rälla gård var tidigare en av Ölands fem kungsgårdar (Horn, Borgholm, Gärdslösa och Ottenby) men genom avsöndringar bildades både Ekerums gård och Halltorps gård.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons