Annons
Nyheter

Efterlyst granskar IP-våldtäkt

Nyheter • Publicerad 29 augusti 2007

BORGHOLM

Den grova våldtäkten på idrottsplatsen i Borgholm natten till den 30 juli är ett fall för ”Efterlyst” i TV3.

Annons

– Det bästa vore att få in namn på misstänka personer, det kan stressa gärningsmännen, hoppas kriminalinspektör Fredrik Olsson.

Den 19-åriga kvinnan med sommarjobb på Öland överfölls, misshandlades och våldtogs i nattmörkret bakom kiosken på idrottsplatsen i Borgholm. Nu blir den polisiärt olösta våldtäkten ett par minuter långt inslag i treans Efterlyst, detta på initiativ av polisen.

– När jag beskrev ärendet blev de programansvariga så intresserade att de tog beslut om att komma till Borgholm och Kalmar för att filma på plats och de var här i måndags, berättar Fredrik Olsson vid kalmarpolisen.

AVSAKNAD AV TIPS

Inslaget har sitt fokus på den våldtagna kvinnans berättelse.

– Mycket kretsar kring henne. Det var jobbigt för henne att berätta, men samtidigt var det mycket bra att hon ställde upp.

Den närmast totala avsaknaden av tips gör att Fredrik Olsson tror att de två gärningsmännen inte är från Kalmar- eller Ölandsområdet.

– Med tanke på att signalementet på en av dem är mycket bra och vida spritt genom Ölandsbladet och kalmartidningarna så borde åtminstone den personen ha känts igen.

– Är de ”utifrån” kan Efterlyst göra stor nytta. Det bästa vore att få in namn på misstänkta personer, det kan stressa gärningsmännen. Kvinnan har också tyckt sig känna igen att de pratade skånske eller blekingska...och det är ingen omöjlighet att de skyldiga kommer därifrån, de åkte hit för att gå på Strand, funderar Fredrik Olsson.

SIGNALEMENTEN

Annons

Signalementet på de två männen: Gärningsman 1 - svensk man, 20-25 år gammal, normal kroppsbyggnad, avlångt smalt ansikte, mörka ögon, stora läppar, cendréfärgat bakåtslickat hår till nacken. Klädd i rosafärgad skjorta, mörk pullover, blå jeans av stuprörsmodell, vita sneakers. Gärningsman 2 - svensk man, 20-25 år, klädd i skjorta, jeans, vita sneakers. Hade ett stort metallspänne på bältet.

– Till det kan läggas att ”gärningsman 1” har ärrig hy, troligen acneärr.

Har ni teknisk bevisning som kan binda gärningsmännen till våldtäkten?

– Jag kan inte gå in på vad vi har gällande den tekniska bevisningen.

Inslaget i Efterlyst sänds den 6 september.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons