Annons
Nyheter

Efterlyser kvinnofridsprogram

Nyheter • Publicerad 28 april 2006

MÖRBYLÅNGA

Tiotusentals kvinnor drabbas av mäns våld. Omkring 200 000 barn växer upp i hem där deras mamma misshandlas av en närstående. Även Mörbylånga finns med i den skrämmande statistiken, varför Kjell E Johanson (v) motionerat om att kommunen bör utarbeta ett kvinnofridsprogram.

Annons

Det är nödvändigt att statliga myndigheter, landsting och kommuner vidtar kraftfulla åtgärder, anser Kjell E och påpekar att även ideella folkrörelser, kyrkor och samfund kan göra betydelsefulla insatser.

– Mörbylånga kommun bör utarbeta ett övergripande och långsiktigt kvinnofridsprogram som måste vara konkret.

I detta arbete bör, förutom kommunala nämnder och förvaltningar, även föreningar och församlingar bjudas in att deltaga, enligt Kjell E. Han tycker även det är viktigt att man i arbetet lyfter fram betydelsen av ökad jämställdhet mellan kvinnor och män, liksom andra förebyggande åtgärder.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons