Annons
Nyheter

Eddie vill satsa på badstrand

Nyheter • Publicerad 20 augusti 2007

BORGHOLM

Om man bygger ihop badplatserna Sjöstugan och Kapelluden får Borgholm en kilometerlång badstrand.

Annons

– Det skulle bli en unik satsning, för hur många städer kan ståta med en badstrand bara 250 meter från torget.

Den visionen har moderatpolitikern Eddie Forsman, som menar att man måste satsa för att göra staden ännu mer attraktiv.

– Och tittar man tillbaka i tiden gjordes verkligen stora satsningar, säger Eddie och tänker på epoken då Borgholm var en förnämlig bad- och kurort.

VATTENDOM

– Jag är fascinerad över vad man åstadkom på den tiden; varm- och kallbadhus, hotell, restauranger och fina hus. Det handlade om både friskvård och livskvalitet, och det tycker jag att Borgholm också ska förknippas med idag.

Området ha vill rusta upp ligger nedanför marknadsplatsen, tennishallen och Kapelluddens camping. Här finns det gott om vassruggar och ”stenbröttlar” ute i vattnet, så det är alltså ett omfattande arbete att förvandla det till en badstrand.

– Jovisst, och det kanske också krävs en vattendom.

FINANSIERING

Vem som ska finansiera en sådan här satsning är väl inte heller helt givet? Kommunen äger ju all mark i området, även den på Kapelludden. Så en lösning kan ju vara ett samarbete mellan kommunen och campingens arrendator.

– Det här förslaget hade vi redan i vårt partiprogram inför det senaste valet och vi har åter diskuterat det i partigruppen. Och nu vill jag få igång ett resonemang med övriga partier. Om vi ska skapa förutsättningar för besöksnäringen måste kommunen och näringslivet gå hand i hand, säger Eddie Forsman.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons